Blahodárné účinky pleťových jílových masek

Jak jsme již několikrát zmínili, jíl a zejména zelený jíl působí na naše tělo velmi blahodárně. Než se rozhodnete pro naše přípravky, můžete si masku vyrobit i doma.

 

Připravte si pouze množství k okamžité spotřebě.

 

Domácí jílová maska na akné

 

1 lžíci anatolského nebo marockého jílu smíchejte s levandulovým olejem – stačí pár kapek a přidejte dvě lžíce vody. Masku si natřete na pleť a nechte působit asi 15 minut. Ucítíte stahování, kdy jíl vytahuje veškeré nečistoty z pleti. Poté masku umyjte a pleť řádně ošetřete olejem, nejlépe arganovým. Mimo čistících a detoxikačních vlastností jíl zabrání stárnutí pleti. Jeho výjimečné vlastnosti na sebe vážou veškeré škodliviny a mikroorganizmy. Rovněž má i modelační vlastnosti. V zeleném jílu je obsaženo dvojmocné železo. Červený jíl obsahuje naopak železo trojmocné.

 

Základní maska na všechny typy pleti se skládá z malého šálku zeleného jílu, 1 lžíce medu, 1 lžíce mandlového či olivového oleje.
Pro rozmíchání použijte minerální vodu, asi půl šálku. Z této směsi vytvořte řidší kašičku. Můžete přidat pár kapek citrónu nebo jinou esenci jako santalový olej pro suchou pleť. 

V nabídce eshopu Dermokil naleznete tři typy pleťových masek. Jak v klasickém balení tak v balení jednorázovém, které je vhodné i na cesty. Vybrat si můžete podle typu pleti – problematická, mastná a normální.

 

Speciálně vytvořená maska pro problematickou pleť s obsahem přírodního jílu je plná minerálních látek a vitamínů A, B, E. Díky obsaženému jílu maska pomáhá předcházet tvorbě akné způsobené přebytkem oleje nahromaděného v kožních pórech, osvěžuje a rozjasňuje pokožku. Kromě obsahu minerálních látek obsahuje také přírodní výtažky z oleje z hroznových jader, růžové vody a zeleného čaje. Jílová maska je účinným řešením proti pupínkům, černým tečkám, akné, červeným skvrnám a odumřelým kožních buňkám s výsledkem viditelným již při prvním použití. Na plet funguje zelený jíl jako výborný peeling. Nyní můžete vyzkoušet i masku pro problematickou pleť v jednorázovém balení, které je ideálním řešením na cesty. Aplikace: Silnou vrstvu masky naneste na důkladně vyčištěnou pleť a vyhněte se kontaktu s očima. 15 minut po aplikaci smyjte masku teplou vodou. Nezapomeňte poté pleť ošetřit vhodným hydratačním krémem pro Váš typ pleti nebo přírodní olej. Používejte jednou až dvakrát týdně podle potřeby.

 

Speciální maska pro normální typ pleti s obsahem přírodního jílu a obsahem minerálních látek jako je železo, měď, vápník, fosfor a vitamínů A, B, E čistí a odstraňuje póry, hydratuje pokožku a poskytuje tak přirozený, mladistvý a zdravý vzhled. Kromě obsahu minerálů obsahuje také bylinné extrakty jako je sezamový olej, růžová voda, zelený čaj. Jílová maska je efektivním řešením proti pupínkům, černým tečkám, akné, skvrnám a odumřelým kožním buňkám hned s viditelným účinkem již při prvním použití. Zvýší se pružnost pleti, která získá lepší vzhled. Masky lze aplikovat zhruba 2x týdně. Vyzkoušejte i jednorázové balení masky pro normální pleť, které se Vám vejde i do kabelky. Aplikace: Masku je třeba nanést v silné vrstvě na řádně vyčištěnou pleť. Maska se nesmí dostat do oči. Nechte masku působit 15 minut a pak ji smyjte teplou vodou. Pleť rovněž ošetřete vhodným pleťovým krémem. Maska se používá jednou až dvakrát týdně.

 

Jílová maska na mastný typ pleti

 

Jílové minerály působí velmi blahodárně na každý typ pleti. Opomenout nemůžeme ani mastnou pleť. Jílová maska na černé tečky nebo na akné je plná minerálních látek a stopových prvků, které dokonale vyčistí naši pokožku a uvolní póry. V masce najdete rovněž mandlový olej, růžovou vodu, zelený čaj, vitamín A a mnoho dalších látek. Účinky zeleného jílu můžeme využít v boji proti akné, lupénce i atopickému ekzému. Jílová maska na obličej se nanáší v tenké vrstvě na dobře očištěnou pokožku. Nezapomeňte vynechat oblast okolo očí. Po 15 minutách masku omyjte teplou vodou a pokožku ošetřete hydratačním krémem nebo olejem. Ošetření pleti by mělo následovat pokaždé aplikaci zeleného jílu. Díky své síle silně pokožku vysušuje a nedocílili by jste efektivního výsledku. Rovněž můžete využít i nabídky jednorázového balení, které si s sebou jednoduše přibalíte na dovolenou.

 

Mimo masky na pleť lze na vyčištění pleti používat i jílové mýdlo, které si rovněž zvládnete vyrobit i doma. Pokud si jeho přípravou nebo kteréhokoliv jiného výrobku nejste jisti, zeptejte se v diskuzích eshopu Dermokil. Jílové pleťové masky se mezi zákaznicemi těší mimořádně velké oblibě především díky schopnosti zlikvidovat nepěkné černé tečky. Jíl najdete v mnoha variantách od bílého, růžového, šedého po červený a mnoho dalších. Každá kultura používá jiný jíl. Například tibetské pleťové masky se vyrábějí především z jílu šedého, zatímco zelený jíl je vhodný k detoxikaci a vnitřnímu užití.

 

Máte také nápady a zkušenosti na zelený jíl? Blog je vám k dispozici kdykoliv. Můžete se přidat a diskutovat o nejrůznějších domácích receptech a babských radách. Uvítáme i zkušenosti s našimi výrobky. Zelený a bílý jíl si zaslouží být středem pozornosti, jako je tomu v místech jeho těžby po dávná staletí.