Turban - módní hit z Orientu

Co vás napadne, když se řekne turban? Ind nebo sultán v širokých kalhotách s turbanem na hlavě? Kdepak, už dávno nejsou turbany pouze výsadou orientálních zemí. Pokrývky hlavy hrály svou roli odjakživa. Poprvé se začaly nosit v Mezopotámii, poté se staly nezbytnou součástí křesťanských obřadů, až začaly být chápány jako znamení noblesy a luxusu.

 

turban-bordo-02Stejně tak mají svůj význam i turbany, látka omotaná kolem hlavy, někdy sešitá, někdy svázaná. My nabízíme již sešitou variantu turbanů, čímž odpadá práce s uvazováním, zkátka nasadíte a jdete. Turbany jsou známé především z východních, orientálních zemí, kde je proslavili nejenom sikhové, stoupenci sedmého nejrozšířenějšího náboženství světa, ale i sultáni s vodní dýmkou v ruce.

 

Podívejme se ale na turbany, které se nosí dnes. Nejde o žádné nevzhledné, dlouhé pruhy látky, ale o skvělé, designové kousky, které nadchly všechny milovnice módy včetně celebrit. Ty je nosí nejen na běžné denní nošení, ale také na večerní akce. Skvělé je na nich především to, že se hodí téměř ke všemu – k šatům, sukním i kalhotám všech stylů. Navíc jde o moderní ochranu hlavy v parném létě nebo jako schovka pro případ, že vaše vlasy nemají svůj den.

 

Pokud dáváte přednost tmavším barvám či méně výraznému oblečení, právě turban může být osvěžujícím barevným prvkem, který dodá vašemu outfitu ten správný šmrnc. Jste-li naopak fanynkou barev, stačí zvolit takový turban, který bude celkově ladit se zbytkem oblečení. V naší nabídce najdete turbany různých barev, které můžete měnit podle nálady.

 

Turbany, které nabízíme, jsou dovezené až z Maroka, čímž je zaručena originalita. Rozhodně vás nikdo nepřehlédne a vy budete vypadat jako královna ulice.