Kısır - jednoduchý salát z bulguru

Kısır – snadný salát z bulguru, který skvěle zasytí

 

Bulgur je celkem běžná příloha k hlavním jídlům a pokud jste si ho oblíbili i vy, jistě si zamilujete také kısır – salát, který je rychlý, zdravý a velice snadný na přípravu. Hlavní surovinou je právě bulgur, do kterého se přidává různá zelenina. V každé turecké rodině se proto můžete setkat s různými verzemi, případně si ho připravit z toho, co máte rádi vy. kisir salát z bulguru

 

Co budete potřebovat?

  • 2 hrnky jemného bulguru
  • 2 hrnky vroucí vody
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • Střední cibuli
  • Stroužek česneku
  • Lžičku mleté sladké papriky
  • 2 střední rajčata
  • Hlávkový salát
  • Kukuřice
  • Jarní cibulku
  • Listy petržele
  • ¼ hrnku čerstvě vymačkané citronové šťávy nebo sirupu z granátového jablka
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • Sůl podle chuti
  • ½ lžičky mletého pepře

 

Jak na to?

 

Bulgur nasypte do větší mísy a zalijte vařící vodou. Promíchejte, bulgur by měl být kompletně ponořený do vody, případně můžete trochu vody dolít. Přikryjte pokličkou a nechte zhruba 20 minut odstát, dokud se voda nevsákne a bulgur nezměkne.

 

kisir salát z bulguruMezitím si nachystejte zeleninu, nakrájejte ji na velmi drobné kousky.

 

Jakmile bude bulgur měkký, dobře ho promíchejte, ideálně rukama. Přidejte rajčatový protlak, olivový olej, citronovou šťávu nebo sirup z granátového jablka, přisypte pokrájenou zeleninu a promíchejte.

 

Nakonec dochuťte kořením podle toho, jak to máte rádi, opět promíchejte a podávejte.

 

Afiyet olsun! Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení