Amlou - Marocká delikatesa

AMLOU - marocká pochoutka, které se v Maroku říká "jídlo bohatých" právě kvůli arganovému oleji. Amlou je podobné naší známé nutelle. 
Maročané ho jedí s chlebem, který se podobá naším českým palačinkám. Udělat si doma amlou není nic těžkého.

 

Budete potřebovat:

 

100 gr oloupaných mandlí 
2 lžíce tekutého medu
20 ml arganového oleje (potravinářského)
špetku soli

 

Nejprve oloupané mandle orestujte chvilku na plechu v troubě (mandle se rychle spálí takže opravdu jen chvilku), poté je rozemelte, přidejte med a špetku soli. Do této směsi pomalu vlijte arganový olej a zamíchejte. V uzavřené nádobě vydrží v lednici i týden. Podávejte s marockým chlebem či palačinkami.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení