Amlou - Marocká delikatesa

AMLOU - marocká pochoutka, které se v Maroku říká "jídlo bohatých" právě kvůli arganovému oleji. Amlou je podobné naší známé nutelle. 
Maročané ho jedí s chlebem, který se podobá naším českým palačinkám. Udělat si doma amlou není nic těžkého.

 

Budete potřebovat:

 

100 gr oloupaných mandlí 
2 lžíce tekutého medu
20 ml arganového oleje (potravinářského)
špetku soli

 

Nejprve oloupané mandle orestujte chvilku na plechu v troubě (mandle se rychle spálí takže opravdu jen chvilku), poté je rozemelte, přidejte med a špetku soli. Do této směsi pomalu vlijte arganový olej a zamíchejte. V uzavřené nádobě vydrží v lednici i týden. Podávejte s marockým chlebem či palačinkami.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné