Barbunya Pilaki - Fazole s olivovým olejem

Jídla s olivovým olejem jsou v Turecku velice oblíbená, stejně jako luštěniny. Když tyto dvě suroviny spojíte a přidáte něco navíc, vznikne taková lahoda, jakou je Barbunya Pilaki, kterou si díky našemu receptu můžete připravit i doma.

 

Co budete potřebovat?Fazole

 

• Dva hrnky fazolí namočených přes noc ve vodě
• Cibule
• Dvě menší mrkve
• Tři rajčata
• Hrst zelené petržele
• Dvě lžičky cukru
• Tři lžíce olivového oleje
• Dva hrnky vody
• Sůl
• Pepř

 

Jak na to?

 

Nejdříve namočte fazole přes noc do studené vody, čímž značně urychlíte dobu vaření.

 

Druhý den je nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte tak dlouho, dokud fazole částečně nezměknou. Měly by být tak akorát, ani měkké, ani tvrdé.

 

Potom je opláchněte pod studenou vodou a dejte stranou, chvíli je nebudete potřebovat.

 

Barbunya PilakiV hrnci zahřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne cibule měknout, přidejte mrkev a ještě dvě minuty smažte.

 

Poté přidejte nadrobno nasekaná rajčata a cukr, osolte, přidejte pepř a dobře zamíchejte. Nakonec přimíchejte fazole, zamíchejte a přilijte vodu. Směs přiveďte k varu, potom plamen stáhněte na minimum a zhruba půl hodiny vařte.

 

A je hotovo! Barbunya Pilaki podávejte v pokojové teplotě nebo vychlazené jako předkrm, pokud ji zvolíte jako jednu z příloh hlavního chodu, pak pokrm servírujte teplý. Nezapomeňte přidat k jídlu citrón a chléb, jak je v Turecku zvykem.

 

Afiyet olsun! Dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení