10 důvodů proč používat arganový olej

Ještě jste nevyzkoušeli arganový olej? Nevíte na co je dobrý? Níže vám představujeme 10 důvodů proč arganový olej vyzkoušet.

  1. zena se zrzavymi vlasy pouzivajici arganovy olejArganový olej je 100% přírodní produkt bez chemických přísad.
     
  2. Arganový olej má hojivé účinky
    Napomáhá k hojení akné, jizev, popálenin, poporodních strií, lupénky či atopických ekzémů.
     
  3. Arganový olej pro lesklé vlasy
    Arganový olej dnes naleznete ve spoustě vlasových produktů. V šamponech, regeneračních maskách a dokonce i v barvách na vlasy. Nejlepší je však arganový olej 100% čistý. Arganový olej přirozeně hydratuje a vyživuje i velmi poškozené vlasy. Olej proniká hluboko do vlasů a zvyšuje tak jejich pružnost a dodává jim lesk. Arganový olej také zabraňuje třepení konečků.
     
  4. Arganový olej jako odličovač
    Ano, arganový olej se dá použít i jako odličovací prostředek. Pokud zrovna nemáte po ruce odličovací mléko, vyzkoušejte arganový olej, který z pleti snadno stáhne make-up i špínu.
     
  5. Arganový olej pro všechny typy pleti
    Arganový olej můžete používat pro všechny typy pleti. Velmi suché pokožce dodá potřebnou hydrataci a mastné pleti pomáhá omezovat tvorbu kožního mazu, čimž eliminuje tvorbu akné a černých teček.
     
  6. Arganový olej je vhodný na opalování
    Díky obsahu přírozeného slunečního faktoru chrání arganový olej pokožku před spálením a napomáhá zhnědnutí.
    Můžete aplikovat buď 100% arganový olej nebo použít přímo opalovací krém s arganovým olejem.

    miminko pouzivajici arganovy olej
  7. Arganový olej místo krémů
    Arganový olej můžete použít i místo denního či nočního krému či jako podklad pod make-up. Pokud chcete Vaší pokožce dopřát 100% čistý přírodní produkt, sáhněte po oleji, který dodá Vaši pokožce potřebnou výživu a hydrataci.
     
  8. Arganový olej pro miminka
    Nevíte co použít na opruzeniny Vašeho miminka? Zkuste arganový olej, který je skvělým prostředkem při ošetření opruzenin u miminek.
     
  9. Arganový olej místo vody po holení
    Věděli jste, že arganový olej můžete použít i po holení místo vody nebo balzámů? Arganový olej snižuje zarudnutí a stahuje póry. Díky látkám v oleji obsažených se tak stará nejen o čistotu, ale také svěžest a pevnost pleti.
     
  10. Arganový olej do salátu či na maso
    Arganový olej můžete použít i na vaření.
    Sáhněte však po potravinářském typu. Olej je zbarvený dozlatova a má oříškovou chuť. Potravinářský arganový olej má 3x vyšší obsah vitamínu E než mají ostatní zdroje, patří proto mezi jeden z nejlepších antioxidantů.

 

 Fotografie publikovány se svolením clarebloomfield a stockimages z FreeDigitalPhotos.net