Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že ve dnech 22.-30.7.2021 nebudeme z důvodu dovolené vyřizovat objednávky. Veškeré objednávky učiněné v tomto období budou odeslány 2.8.2021. Děkujeme za pochopení

Opunciový olej

Opunciový olej, jak už název napovídá, pochází z plodů opuncie, někdy se mu přezdívá také kaktusový olej. Před 9000 lety se začal pěstovat v Mexiku, ale postupně se rozšířil do celého světa. Plody opuncie jsou oblíbené nejen jako ovoce, ale také se z nich dělá olej určený pro kosmetický průmysl.

 

Jde o nejdražší olej světa, důvod je jednoduchý – kromě náročného zpracování plodů, včetně osekání trnů, je na jeden litr opunciového oleje potřeba téměř 1000 kg plodů opuncie.

 

Vzhledem k tomu, že roste také v pouštích, má schopnost udržovat v sobě vodu, což je plusem pro pokožku - hluboce ji vyživuje a regeneruje.

 

Opunciový olej je výbornou volbou pro ty, které trápí suchá pokožka, ale dokáže si poradit i při jiných problémech, jako jsou různé vyrážky, akné, kruhy pod očima či vrásky. Jednoduše naneste večer pár kapek oleje na vyčištěnou pleť a nechte působit přes noc.